Meerdere afvaldumpingen in Heeswijk-Dinther

Naar aanleiding van meerdere afvaldumpingen in Heeswijk-Dinther is Samen Sterk in Brabant een onderzoek gestart naar een verdachte. Met behulp van een oplettende getuige is een persoon in beeld gekomen. De opruimkosten worden verhaald bij deze verdachte.

Op 1 december 2022 heeft Samen Sterk in Brabant (SSiB) een melding ontvangen van een afvaldumping op de Laverdonk in Heeswijk-Dinther. Ter plaatse zijn er twee dumpingen aangetroffen in een straal van een aantal meter. Bij deze dumpingen is een personenauto met een aanhanger gezien door een getuige. Hierbij is ook een gedeelte van het kenteken gesignaleerd.

Na onderzoek is een verdachte naar voren gekomen. Het gaat om een man van 49 jaar uit Veghel. Tijdens het verhoor van deze verdachte bekende hij dat dit niet de enige afvaldumpingen zijn geweest. In november heeft deze verdachte een driezitsbank gedumpt op dezelfde locatie.

De gemeente Bernheze heeft aangifte gedaan tegen deze man en verhaald de opruimkosten van circa 400 euro bij hem. Daarnaast krijgt de verdachte nog een proces-verbaal.

Kapotte afvalzakken
Afvalzakken in de sloot