Illegale afvaldumping kost Oisterwijker heel veel geld

Een illegale afvaldump, afgelopen week in Heukelom, gaat een inwoner uit Oisterwijk heel veel geld kosten. Er kwam heel wat inspanning bij kijken, maar duidelijk is nu dat dumpen niet loont.

Op social media werd vol afschuw gereageerd op de foto’s van een berg afval in het Heukelomse landschap. Normaal al niet de bedoeling, maar zeker in deze crisistijden hebben de gemeentelijke overheid en handhavers wel iets anders te doen dan dit soort zaken op te lossen.

Een wandelaar trof de berg afval aan, heeft er een foto van gemaakt, en die werd op Oisterwijk Nieuws getoond. Een getuige zag dat, en heeft zich gemeld. Op dat moment komt het team van Samen Sterk in Brabant (SSiB) in actie.

‘In dit geval hebben we aan de hand foto’s en getuigenverklaringen in nauwe samenwerking met politie, gemeente en woonstichting Leystromen de dader uiteindelijk kunnen opsporen,’ aldus natuurinspecteur van SSiB. De melding van inwoners heeft hierbij enorm geholpen. Duidelijk is opnieuw dat dumpen niet alleen slecht is voor het milieu, maar ook financieel niet loont; de afzender van het afval krijgt niet alleen een boete, maar ook de rekening van het opruimen.