Weer een ree aangevallen door hond

Ook was het afgelopen maand weer raak in bosgebied “Lievensberg” in Bergen op Zoom. Meerdere omstanders zagen hoe een ree door een loslopende hond meerdere malen werd gebeten. De omstanders wisten de hond beet te pakken waardoor het ree kon ontkomen Inmiddels was ook de eigenaresse van de hond gearriveerd en hevig geschrokken van de situatie.

Omstanders en de inmiddels aanwezige politie zijn met behulp een zogenaamde “zweethond” een zoekactie gestart naar het gewonde ree. Helaas is het ree niet gevonden.
Wel werd er op meerdere plaatsen in het bos een grote hoeveelheid bloed aangetroffen, waaruit valt op te maken dat het ree de aanval van de hond naar alle waarschijnlijkheid niet heeft overleefd.

SSiB heeft vervolgens een onderzoek gestart, waarbij getuigen en uiteindelijk ook de eigenaresse van de hond zijn gehoord. Tegen de eigenaresse van de hond is proces-verbaal opgemaakt.

Helaas bereiken ons ieder jaar dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder. Je hond aanlijnen en op wandelpaden blijven is de boodschap.

Honden kunnen direct de ‘dader’ zijn: door de bijtwonden die ze reeën toebrengen. Of indirect: door de dieren op te jagen het bos uit, de weg op, waar ze het slachtoffer worden van een aanrijding met een auto. Reekalfjes liggen vaak langs paden in het bos, te wachten op hun moeder. Honden die langs zo’n reekalfje lopen, kunnen aan het kalfje ruiken en hun geur overdragen. Die geur zorgt ervoor dat de moeder ree het kleintje verstoot

SSiB hoopt dat het incident hondeneigenaren meer bewust maakt van het nut van het aanlijnen van hun honden. Honden gaan instinctmatig op de reeën af.