Heterdaad bij illegaal vangst roofvogels

Na een langlopend onderzoek, in samenwerking met Brabants Landschap, is door boa’s van SSiB een man op heterdaad betrapt tijdens het plaatsen van een niet toegestaan vangmiddel in het Natura 2000 gebied en bosreservaat Mattenburgh te Bergen op Zoom.

Al enkele keren heeft SSiB signalen ontvangen van illegale roofvogelvangst. Naar aanleiding van deze signalen is SSiB samen met Brabants Landschap een onderzoek gestart wat heeft geresulteerd in het op heterdaad betrappen van de verdachte.

De verdachte was bezig een niet toegestaan vangmiddel te plaatsen in het Natura 2000 gebied. Dit vangmiddel, een klapnet voorzien van een levende duif als lokmiddel, is ter plaatse in beslag genomen.

Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt, waarna het openbaar ministerie mag beslissen over een mogelijke vervolging. Voor de betrokken duif is in overleg met het openbaar ministerie een geschikt opvangadres gevonden.

Het vangen van roofvogels vindt om verschillende redenen helaas nog steeds plaats en heeft binnen SSiB een hoge opsporingsprioriteit.